Hírek


K alom 2021. tél

Apa: Vernum Ventulus Dapple Apple – Parker Anya: Only Choco-Adel Scandiaca – Maja


2017.10.13: Ammily elment!

AMMILY EUROPOS MITAS (2004.08.30.-2017.10.13.) Drága, édes, imádott Hercegnõnk… Különleges, és csodálatos volt. Kedves, és magának való, hízelgõ és mogorva, ragaszkodó, öntörvényû, bájosan erõszakos, bátor, semmitõl sem félt, soha nem ölt meg semmilyen élõlényt. Sok kedves és egyedi szokása volt, 6 nap híján 13 évet volt velünk, ez nagyon sok és mégis borzasztóan kevés… Végletekig bízott bennünk, bármilyen kellemetlen dolgot tehettünk vele, tudta, hogy érte van. Majdnem mindent megértett. Még nem tudom felfogni, hogy nem ölelhetem többé magamhoz, hogy nem dõl nekem, nem bújik a lábunk közé, nem kunyerál kaját, nem bújik össze a többiekkel. Nagyon üres a ház és az egész világ!


2015.01.05: VIKI ELMENT!

Majdnem 10 év együtt töltött idõ után Viki elment, 5 hétig tartó súlyos betegségét követõen. Borzasztó nagy ûrt hagy maga után családunkban, szívünkben és kutyáinkban egyaránt. Õ volt Ammily és Mocca leghûségesebb társa, a kennelünkbe került fiatal és kölyök kutyák legfõbb dajkája és védelmezõje, nekünk hûséges, hálás, odaadó pointerünk. Köszönjük a sorsnak, hogy hozzánk vezérelte õt mentett kutyaként két évesen. Nagyon hiányzol, Viki!


2014.05.: Klubkiállítás-Tata;Nemzeti Kutyakiállítás-Kapuvár

A Magyar Pointer Klub által rendezett Klubkiállításon MOCCA (Wozopeg Nutmeg of Csillaghegyi-Foltos) Nyílt osztályban KITÛNÕ III. helyezést ért el. Bírált Hana Ahrens Ausztriából. Nagyon örülünk ennek az eredménynek, mivel, mint a klubkiállításokon általában, erõs mezõny indult. Ammily unokája, Sáregresi Pointerland Athos (Csillaghegyi-Foltos Izidor és Kopaszhegyi-Fürge Bella fia) a fiatal kanok között KITÛNÕ I. HPJ, Best of Junior és Junior Best in Show lett. Gratulálunk a tulajdonosának, és tudjuk, valaki az égben is mosolyog. Csillaghegyi-Foltos Iphogeneia/Rozi ismét elnyerte a Felice díjat, megint õ lett az év legeredményesebb munkakutyája. Legutóbbi Field Trial eredményeivel ( Kitûnõ I. CACT és FT pár Kitûnõ II. res CACT ) a Hungária Field Trial Champion várományosa lett. Nagyon büszkék vagyunk rá és gazdájára! Gratulálunk nekik is! Kapuváron a Nemzeti Kutyakiállításon Mocca Nyílt osztályban Kitûnõ I. lett, CAC és BOB címeket ért el. Bírált Jana Janek Szlovákiából.


2013.09.15: ELADÓ KÖLYÖK Athos még gazdát keres

Ammily unokáiból, a 3 testõrök közül az egyik kisfiú, Athos még gazdát keres. Anya: Kopaszhegyi Fürge Bella, Apa: Csillaghegyi-Foltos Izidor/Frodó. A kölyök kitûnõ vérvonalból származik, kiállításra, munkára, tenyésztésre is alkalmas. Érdeklõdni ammilykati@gmail.com 

2013.08.03: Iphigeneia/Rozi VIZI-MEZEI VIZSGÁT tett

Mai napon a Magyar Vizsla Klub szervezésében sikeres Vizi-Mezei Vizsgát tett Rozi és gazdája, I. Judit. 268-ból 253 pontot szereztek, ezzel I. díjban végeztek – mint „elsõ bálozók”. Ezúttal és boldog és büszke vagyok rájuk, miattuk. Köszönöm!


2013.07.19: KÖLYKÖK! Ammilynek unokái születtek

Ammilynek unokái születtek a Csillaghegyi-Foltos Izidor/Frodó és Kopaszhegyi Fürge Bella szülõpárostól.: A 3 testõr, Athos, Porthos, Aramis


2013.05.18: World Dogshow -VILÁGKIÁLLÍTÁS

A Világkiállításra kennelünk legfiatalabb tagját, Moccát neveztük Növendék osztályban. A bíró Mr José Haro Haro volt Spanyolországból. Mocca, azaz Wozopeg Nutmeg Kitûnõ II. lett.


2013.05.17: Klubkiállítás – Budakeszi Vadaspark

Május 17-én a Budakeszi Vadasparkban nagyon jó hangulatú Klubkiállítást rendezett a Magyar Pointer Klub. Az estét vacsorával zártuk egy nagyon finom vadvacsorával, ahol pointermentési munkámért kaptam egy csodálatos kitüntetést, amit ezúton is köszönök. A kiállításon sok külföldi nevezõ is volt, így 46 kutya vonult fel ami igazán színvonalas kiállításnak számított. A bíro Joan Huxley volt Észak-Angliából. Kennelünkbõl Csillaghegyi-Foltos Iphiegenia/Rozi, Ammily lánya Kitûnõ II. res CAC lett Munka osztályban, ezenkívül, mivel õ volt az elmúlt év legjobb munkakutyája ismét, megkapta a Felice emlékdíjat is. Nagyon büszkék vagyunk rá és tulajdonosára. Ammily Veterán osztályban indult, õ Kitûnõ III. helyezést ért el. Mocca, azaz Wozopeg Nutmeg Kitûnõ II. és res CAC lett.


2012.06.09: MPC Klubkiállítás

Szombaton a Budakeszi Erdészeti Arborétumban a Magyar Pointer Klub klubkiállítást rendezett. A bíró Mr.Wout F.Arxhoek volt,Hollandiából. Ammily életében elõször Veterán osztályban indult. A bíró szerint nagyon szép tipusú pointer, sok korának megfelelõen jó adottsággal, jó szögelésekkel, tipusos fejjel és nagyon jó mozgással. Kitûnõ IV. lett. Mocca élete elsõ kiállításán vett részt, Fiatal osztályban. A bíró szerint szép pointer, akinek még idõ kell ahhoz, hogy elérje az önmagához képest megfelelõ minõséget. Nagyon jók a szögelései és nagyon jól mozog. Most nem kapott olyan minõsítést, amilyet szerettünk volna, de mivel tüzelt éppen és a szõrét váltotta, valamint az elmúlt idõszakban rossz étvágya volt, így ez nem volt meglepõ. Nagyon jól viselkedett a felvezetésnél, aminek külön örültem. Ammily lánya, kennelünk egyik büszkesége, Iphigeneia/Rozi Munka osztályban versenyezett. Õ res CAC eredményt ért el. Fényképek a galériában a Kennelképek között.


2012.01.16: Kelly ma 6 éves

Kennellünk tiszteletbeli tagja, Kelly, az írszetter ma 6 éves. Boldog szülinapot, Kellyce! Tortaevõs képei itt: LINK


2011.12.23: Jenny kiállításon

‎23.12.11 JENNY IN CHAMPION CLASS FEMALE Won the:BB,BOB,CW, G.CAC.EXCELLENT. Jenny Champion osztályban gyõzött a karácsonyi kiállításon Izraelben. Kitûnõ I., CAC, Legszebb szuka és Fajtagyõztes lett. Gratulálunk neki és gazdájának és nagyon büszkék vagyunk rá!


2011.10.16: Rozi újabb gyõzelme

2011.október 16-án Szlovákiában Field Trial volt, amin Iphigeneia/Rozi is indult. Bírók: Lubos Knapp, Marian Konyecni és Lubos Juhas voltak. Rozi és gazdija, Judit, 11 pont, Nagyon Jó minõsítést szerzett, és ezzel megnyerték az aznapi versenyt is. Nagyon büszkék vagyunk rájuk és szívbõl gratulálunk. Képek a Galéria Képek a kennel életébõl 2011-tõl oldalán láthatók.


2011.11.02: Mocca, a Csillaghegyi – Foltos Kennel új tagja

Wozopeg Nutmeg/Mocca 8 hetesen érkezett hozzánk, Ammily és Viki mellé, hogy kennelünk új reménysége legyen. Nagyon jó természetû kiskutya, tanulékony, bátor, felfedezõ, kiváncsi, érdeklõdõ, játékos, kedves, bújós. Köszönjük Zoénak és Ágnesnek! Mocca oldala hamarosan elkészül a Kutyák oldalán belül, a Galériában pedig képeket már lehet látni róla, és ez folyamatosan bõvül.


2011.09.18: Nemzetközi Field Trial – Ausztria

‎2011.09.16-18. Nemzetközi Field Trial, Kr. Geresdorf, Au (30-35 kutya indult): péntek: Csillaghegyi-Foltos Iphigeneia/Rozi: Nagyon jó (aznap senki nem kapott kitûnõt) szombat: Csillaghegyi-Foltos Iphigeneia/Rozi Kitûnõ 1, megnyerte a felnõtt FT-t. Ezzel az eredménnyel Rozi elnyerte a nagy tekintélyû „Austrian Field Award Winner” vándortrófeát. Ezer köszönet gazdijának és vezetõjének, Ignácz Juditnak, aki nélkül mindez nem lehetett volna így! Nagyon büszke vagyok az „unokámra” :-))


2011.07.11: Jennynek kölykei születtek

Az Izraelban élõ Jennynek július 11-én 12 egészséges, életerõs kölyke született. 6 fiú és 6 kislány van, közülük 3 barna foltos, a többi pedig fekete foltos lett. Ammily tehát nagymama :-)) Gratulálunk a fantasztikus bébikhez!


2011.06.19: Iphigeneia/Rozi legfrissebb eredményei

Klagenfurt CACIB 2011.06.18: bíró: Mag Hans Steiner (A), Rozi: CAC, CACIB ; 2011.06.19: bíró: Sigrid Jarner (A), Rozi: CAC, CACIB, BOB; BOG 5 (bíró Mag Hans Steiner). Rozi hétvégi eredményével a Magyar, Szerb, Ukrán, Szlovák champion címek után az Osztrák Champion címet is teljesítette. 🙂 Nagyon nagyon nagyon sok puszi Rozi gyönyörûséges fejebúbjára,és gazdijának,Ignácz Juditnak pedig millió puszi és köszönet azért,hogy idáig eljuthatott Ammily kislánya!!!


2011.06.11: Komárom CACIB

Szombaton Izidor/Frodó a Komárom CACIB kiállításon Nyílt osztályban indult, Kitûnõ I.CAC,CACIB és BOB (Fajtagyõztes) lett. Kardos Vilmos bírált. Gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk az újabb szép eredményére!


2011..06.5: NYitra CACIB-Szlovákia

A hét végén 2 napos CACIB kiállítás volt Nyitrán. Izidor/Frodó mindkét napon indult, 2. nap CAC és resCACIB eredményeket ért el – a bíró Dr Jakkel Tamás volt – és ezzel teljesítette az SK és SCH feltételeit. Gratulálunk gazdáinak és nagyon büszkék vagyunk rá!


2011.05.15: MPC Klubkiállítás

Az idei klubkiállításon Ammily a Champion osztályban indult, Kitûnõ IV. lett, ami ebben a mezõnyben nem szégyen. Iphigeneia/Rozi Kitûnõ lett szintén ugyanabban az osztályban, Izidor/Frodó resCAC Nyílt osztályban, Jim Beam szintén ugyanebben az osztályban indult. Az utódcsoportok versenyén Ammily és köykei a 2.helyezést érték el.


2011.03.26: Viki 8 éves

Viki 8 éves lett! Boldog szülinapot neki! Kb 6 éve van velünk, aminek nagyon örülünk. Jó barátja Ammilynek, imádja,védi õt, rendes, jó kutya, és nagyon ragaszkodó!!Reméljük még sokáig lehet mellettünk!


2010.02.18: Jenny kiállításon

A Tel Avivban rendezett Klubkiállításon Jenny Champion osztályban gyõzött, CW, EX ,BB, BOB,G CAC, BEST IN SHOW 3. (Kitûnõ I. CAC ,Legszebb szuka,Fajtagyõztes,Fajtacsoportgyõztes, Best in Show 3.) lett. Nagyon büszkék vagyunk rá!!!!!


201.01.27: Az J alom 2 éves

A J alom ma 2 éves! Nagyon boldog szülinapot,Jenny,Jack Daniels,Janka,Jim Beam!!!


2011.01.18: Csillaghegyi-Foltos Cindy

„2004.január 18-án este 3/4 10óta Cindy nincs többé. 14 és fél évet élt. Mindig a mi kutyánk volt. Nálunk született a Csillaghegyi-Foltos Kennelben Anka kölykeként. Rögtön õt választottuk ki az alomból, õ lett a mi barna foltos Cindykénk. Szerette az egész családot, de értem különsen rajongott.Vékony, törékeny testalkatú volt, finom mozgású, kényes, mint egy hercegnõ. Szinte megszólalt, nagyon érzékeny volt és hihetetlenül intelligens és bölcs. Nem volt túl engedelmes, sõt, makacs és önfejû volt, de a kedvemért sok mindent megtett. Nem volt alázatos, önérzetes annál inkább. Iszonyatosan nagy akaraterõvel rendelkezett, és határtalan kitartással. Talán ennek köszönhetjük azt is, hogy nyári gyengélkedésébõl még felépült, meg ragaszkodásának, ami hozzánk meg az élethez kötötte. Küzdött most is élete utolsó pillanatáig, de sajnos ezúttal nem gyõzhetett, s így mi sem. Nem szaladhat többé mellettünk a bakonyi túrákon, az ismerõs kanyarokban sem bukkan fel visszafelé rohanva, hogy ” kérdezze” : Jöttök már? Nem vadászhat többé békákra a balatoni kis tóban, ahol annyira szeretett. Nem bújhat többé össze kölykével, Fedrával, aki még most is keresi õt. Nem dughatja fejét az ölünkbe, nem simogathatjuk selymes szõrét…Nem tudom, hogy tudjuk majd elviselni hiányát…Remélem õ is olyan boldog volt, hogy a mi kutyánk lehetett, mint amilyen szerencsésnek én érzem magam, amiért ilyen kutyám volt.”


2010.01.16: Kelly ma 5 éves

Garden Stars Kelly Dancer,az írszetter,kennelünk tiszteletbeli tagja ma 5 éves! Nagyon boldog születésnapot kívánunk Kellynek és köszönjük gazdájának és neki a sok együtt töltött szép napot,órát,sétát,kirándulást!!


 


2010.12.03: Nemzetközi Vadászkutya Kiállítás-Izrael

December 3-án Jenny a nemzetközi Vadászkutya Kiállításon Izraelben csodálatosan szerepelt ismét.CW,BB,CAC,BOB, EX eredményeket ért el (Kitûnõ I.CAC,Legszebb szuka,Fajtagyõztes).Gratulálnk Avinak és nagyon büszkék vagyunk!!!


2010.12.02: Nyitra CACIB

November 20-án a Nyitra CACIB elsõ napján Iphigeneia/Rozi Kitûnõ I.CAC, CACIB és Fajtagyõztes (BOB) lett, a BIS körben pedig bekerült az ötös szûkítésbe. A Bíró Piskay Vladimír, (SK) volt. Gratulálunk Juditnak a szép eredményhez!!


2010.10.31: Õcsény – Field Trial

Csillaghegyi-Foltos Iphigeneia/Rozi 2 napos Field Trialon vett részt Õcsényben. Mindkét napon õ lett a Gyõztes. Szombaton 16 pon t- Kitûnõ minõsítést kapott , a bírók: Noveczki Katalin és Konyecsnyi Károly voltak. Vasárnap 16 pontot és CACT minõsítést kapott, a bírók Noveczki Katalin és Árvainé Komora Klára voltak. Nagyon büszkék vagyunk Rozira és gratulálunk Juditnak!!!!


2010.10.30: Israel Vadászkutya Klubkiállítás

2010.október 30-án Ammily tõlünk legmesszebb élõ kölyke, Jenny indult az Izrael Vadászkutya Klubkiállításon. BB CAC CW EXELENT BOB BIS 3.( Kitûnõ I.CAC,Legszebb Szuka,Fajtagyõztes,Fajtacsoportgyõztes III.) eredményeket ért el. Gazdája, AVI és mi is rettentõen büszkék vagyunk rá!! Hajrá,Jenny!


2010.10.16: Vizsla Világbajnokság

2010.október 14-15-16-án 3 napos Vizsla Világbajnokság volt Szlovákiában,Senec-ben. A 3 tagú magyar csapat egyik tagja Molnár Zsolt Benája és Gellén János Scottyja mellett Csillaghegyi-Foltos Iphigeneia/Rozi volt, aki eddigi eredményei alapján méltán érdemelte meg ezt a lehetõséget. Most is jól teljesített, fegyelmezett, pontos munkájával a pontszerzéstõl csak egy hajszál választotta el,és fontos megemlítenünk, hogy a kutya hibáján kívüli okokból maradt el a pontszerzés. Nagyon büszkék vagyunk rá és gazdájára!


2010.10.16: Komárom CACIB

Izidor/Frodó a Komáromi CACIB-on Nyílt osztályban indult. Kitûnõ 1. CAC és CACIB eredményeket ért el. Gratulálunk neki és gazdájának! Bírált Monika Blaha Ausztriából.


210.10.09: Hasszán/Wisky örökre elaludt

Szombaton reggel Csillaghegyi-Foltos Hasszán,gazdáinak Wisky, Fedra alomjából származó kölykünk örökre elment. 13 éves múlt pár hónapja. Szomorúságunkat növeli, hogy Anka leszármazottai közül õ volt az utolsó, akirõl biztosan tudtuk, hogy életben van még. Jó érzéssel tölt el, hogy nem régen még láthattuk Õt mi is. Köszönjük gazdáinak, Petrovszky Árpiéknak azt a nagy szeretetet és gondoskodást, amivel körülvették õt egész életében. Örömmel tölt el, hogy a pointeres csapatban így is benne vannak Rubyn, a mentett pointer kislányon keresztül, akit májusban adtam nekik. Hasszán/Wiskyre szeretettel gondolunk vissza, és Árpiékkal szívbõl együtt érzünk!!!


2010.09.05: Iphi/Rozi fantasztikus munkaeredménye

Ma Iphigeneia/Rozi a munkában is bebizonyította, hogy van miért büszkének lennünk rá. A Vadászkutya Field Trialon mint egyedüli nevezett pointer majdnem maximális pontot kapott. 19 pontot ért el, és ezzel egy Kitûnõ minõsítést kapott. Ismét köszönet Juditnak is nagyszerû munkájáért!


2010.08.30: Ammily ma 6 éves

Boldog szülinapot, Ammily!


210.08.22: CACIB Ungvár,Ukrajna

Csillaghegyi – Foltos Iphigeneia/Rozi augusztus 21-én és 22-én 2 napos Ukrán Cacib kiállításon volt. Szombaton CAC és CACIB lett, vasárnap CAC, CACIB és BOB (Fajtagyõztes), és ezzel Ukrán Champion. Itt elért eredményével megszerezte már meglévõ címei (Hungária Junior Champion, Hungária Champon, Hungária Show Champion, Interchampion, Grandchampion) mellé a Internacional Show Champion címet is. Nagyon büszkék vagyunk rá, mint kennelünk legeredményesebb kutyájára. Tudjuk, hogy gazdája, Ignácz Judit is nagyon sokat tett mindezért, így hálásan köszönjük neki, hogy lehetõvé tette Rozi és a mi számunkra ezt a dicsõséget.


2010.07.18: Anka ma lenne 26 éves

Remetehegyi Anka (Crookrise Pablo-Kunságifi Csutka) ma lenne 26 éves. Õ volt az elsõ pointerünk, a Csillaghegyi-Foltos Kennel létezése neki köszönhetõ. 15 hónapos korában került hozzánk. Okos, bölcs és nagyon jó kutya volt. A család minden tagját szerette, kitûnõ anya volt, kölykeit, unokáit felelõséggel, szeretettel gondozta. Hálás szívvel, szerettel gondolunk rá mindig, és köszönjük a sorsnak, hogy hozzánk vezérelte.


2010.07.17: Herkules

Mély fájdalommal tudatom, hogy szeretett kutyánk, Herkules elaludt……. Megvárta, míg az új családtag megérkezik, hazahozzuk, megmutatjuk Neki, és aztán Õ itthagyott bennünket. Hatalmas ûrt hagyva életünkben, melyet soha senki más nem fog tudni pótolni. Ne haragudj, de most nem igazán van erõm errõl beszélni, mert csak sírni tudok, zokogunk ahogy Rá gondolunk, nagyon hiányzik. üdvözlettel: Balaskó család Herkules, Fedra kölyke most lenne július 25-én 13 éves. Sajnos nem érhette meg….Készültünk meglátogatni Õt, de már erre sem kerülhet sor. Köszönet gazdáinak a gondoskodásért, szeretetért, amivel elhalmozták.


2010.06.16: Csllaghegyi-Foltos Cindy 21 éve született

Cindy 21 évvel ezelõtt született meg 7 testvérével együtt Anka kölykeként a C alomban. 14 és fél évet élt. Mindig a mi kutyánk volt. Rögtön õt választottuk ki az alomból, õ lett a mi barna foltos Cindykénk. Szerette az egész családot, de értem különsen rajongott.Vékony, törékeny testalkatú volt, finom mozgású, kényes, mint egy hercegnõ. Szinte megszólalt, nagyon érzékeny volt és hihetetlenül intelligens és bölcs. Nem volt túl engedelmes, sõt, makacs és önfejû volt, de a kedvemért sok mindent megtett. Nem volt alázatos, önérzetes annál inkább. Iszonyatosan nagy akaraterõvel rendelkezett, és határtalan kitartással. Talán ennek köszönhetjük azt is, hogy nyári gyengélkedésébõl még felépült, meg ragaszkodásának, ami hozzánk meg az élethez kötötte. 2004.január 18-án ment el.Küzdött élete utolsó pillanatáig, de sajnos ezúttal nem gyõzhetett, s így mi sem. Nem szaladhatott többé mellettünk a bakonyi túrákon, az ismerõs kanyarokban sem bukkant fel visszafelé rohanva, hogy ” kérdezze” : Jöttök már? Nem vadászott többé békákra a balatoni kis tóban, ahol annyira szeretett.Mikor ezeken a helyszíneken járok mostani kutyáimmal, mindig bevillan a képe. Soha nem felejtem el. Sok kutyám volt, mindegyik különleges a szívemnek, de Õ valami több volt még annál is. Remélem õ is olyan boldog volt, hogy a mi kutyánk lehetett, mint amilyen szerencsésnek én érzem magam, amiért ilyen kutyám volt.


2010.06.13: Jenny kiállításon

Jenny Izraelben Klubkiállításon vett részt. Excellent (Kitûnõ I.), CAC, CW, B.O.B., B.B. (Legszebb szuka). eredményeket ért el. Nagyon büszkék vagyunk sorozatos sikereire!


2010.06.06: Székesfehérvár CAC

Iphi/Rozi a hét végén Székesfehérváron indult Champion osztályban. CAC és Fajtagyõztes (HFGY) lett, valamint Fajtacsoport III. helyezet (BOG III.) Gyárfás Marienne bírált. Szívbõl gratulálunk Rozinak és Juditnak ehhez az újabb kiváló eredményhez!!!


2010.05.30: Nagyvázsony CAC

Iphi/Rozi ismét kiállításon volt. Champion osztályban CAC eredményt ért el, ezzel megszerezte a Grand Champion címet! A bíró Szabó Sándor volt. Nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre!!!


2010.05.23: Szlovák klubkiállítás

Dunajský Klátov-ban Szlovák klubkiállítás volt. A bíró: Mr.Mick Howes,GB. Izidor/Frodó Open Class Exc.1 , CAC lett ( Nyílt osztály Kitûnõ 1. CAC ), Jack Daniels pedig Junior Exc. 2. (Fiatal osztályban 2.) Gratulálunk nekik és gazdáiknak!


2010.05.19: Az F alom ma lenne 17 éves

Ma 17 éve született az F alom, Cindy kutyánk kölykeiként. Ennek az alomnak a tagja volt Fedra, családunk 3.pointere, a mindig kedves és vidám, élete utolsó pillanatáig alkalmazkodó, vizsgálatokat feltétlen bizalommal viselõ, hûséges és odaadó Fedra, aki férjem és fiam feltétlen szerelmét is elnyerte.. Testvérei: Frida, aki Raáb Zoliéknál volt az elsõ pointer, akiknél most kennelünk másik kölyke, Jim Beam nevelkedik; Fickó, aki Kramarics Eszter mindene és egész családjának legnagyobb szerelme volt, aki 16 és fél évig sétált el naponta a házunk elõtt mindig emlékezve arra, honnan jött, aki ugyan nekik pótolhatatlan volt, mégis halála után vígaszt jelentett egy színében és nemében más pointer, a sárga foltos mentett kislány,Bodza; Frédi, aki mellett kis gazdái felnõttek és életük egyik meghatározó szereplõje volt; Fanni, aki ahogy született, nehezen és küzdelmesen, ugyanúgy élt is késõbb, az élet kiszámíthatatlansága miatt több gazdánál megfordulva; Fifi,Floki, akik kicsit messze kerültek tõlünk és így nem hallottunk annyit róluk mint szerettük volna. Már nem élnek közöttünk, mégis szeretettel gondolunk mindannyiukra!


2010.05.16: Komárom CACIB

A klubkiállítás után egy nappal Iphi/Rozi a Komárom CACIB-on vett részt, ahol Champion osztályban CAC és res CACIB lett. A bíró: Tomasz Borkowski (PL) volt. Gratulálunk neki és Juditnak!


2010.05.16: Ismét gazdára talált egy pointer kislány

A hét végén a kiállításra menet elhoztuk magunkkal Rubyt, az egy éves sárga foltos pointer kislányt, aki végül kennelünk egyik szülöttének, a most 13 éves Hasszán/Whisky családjának második kutyája lett. Ruby egy nap alatt beilleszkedett boldoggá téve a család gyerek és felnõtt tagjait egyaránt.


2010.05.16: Iphigeneia/Rozi Szerbiában – Cacib kiállításon

Iphigeneia/Rozi ezúttal Szerbiában került megmérettetésre. Nagyon jól szerepelt ott is. CAC és CACIB eredményeket ért el, ezáltal a Szerb Champion és Interchampion cím megszerzése is megvalósult számára. A bíró Zoran Curcic (SRB) volt.Szívbõl gratulálunk és nagyon boldogok vagyunk!!


2010.05.15: Klubkiállítás

A Budakeszi Arborétumban szombaton klubkiállítás volt. Bár most nem indult kennelünk akkora számban mint az utóbbi idõben megszokott volt, azért többen neveztek tõlünk. A bíró Mr Martin Falsey (Irl) volt. Jim Beam Növendék osztályban indult, Iron Nyílt osztályban. Õk most nem érték el a tõlük megszokott eredményeket. Izidor/Frodó megnyerte osztályát, Nyílt osztályban CAC eredményt ért el. Büszkék vagyunk rá! Iphigeneia/Rozi Champion osztályban Kitûnõ II. lett. Ammily két héttel ezelõtti mûtétje ellenére indult, mivel már teljesen jól van, és szintén Champion osztályban Kitûnõ III. eredményt ért el. Utódcsoportunk ezúttal kisebb létszámban képviseltette magát. III. helyezettek lettünk. Iphigeneia/Rozi ezúttal is különdíjat kapott 2009-es munkaeredményéért, most az év legeredményesebb munkakutyája volt.Köszönöm a gazdáknak akik részt vettek kennelembõl és a szakadó esõ ellenére megvárták velem a végét is! Jó volt újra látni a gyerekeket és a gazdikat, bárcsak többen lehettünk volna.


2010.05.13: Az I alom 3 éves

Három évvel ezelõtt született május 13-án Ammily elsõ alomja, az I alom: Irisz/Felice, Iphigeneia/Rozi, Izabella/Szellõ, Iron, Izidor/Frodó, Igor és Iván. Soha el nem múló fájdalommal és szerettel gondolunk Irisz/Felice-re aki már nem lehet köztünk. Nagyon boldog születésnapot kívánunk a többieknek és szeretettel üdvözöljük gazdáikat, akik mind olyan gazdiknak bizonyultak, hogy elmondhatom róluk, egy ilyen csapat a tenyésztõk álma! Külön köszöntjük ebbõl az alkalomból apukánkat, Montyt! Büszkeséggel tölt el az a rengeteg szép eredmény amit az alom tagjai elértek mind kiállításokon mind munka terén! Ezért külön hálánk a gazdáknak!


2010.05.09: Salgótarján CAC

Hét végén Iphigeneia/Rozi kiállításon indult ismét. CAC és Fajtagyõztes (HFGY) eredményt ért el! A bíró Karlo Bala volt Szerbiából. Gartulálunk neki és gazdijának!


2010.05.02: Kapuvár CAC

Iron ma a Kapuvár CAC kiállításon indult Nyílt osztályban. Kitûnõ, CAC, Fajtagyõztes (HFGY) címet kapott. Kardos Vilmos volt a bíró. Gratulálunk Ironnak és Kolosnak!


2010.04.24: CACT Field Trial-Cegléd

Április 24-25-én Iphigeneia/Rozi ismét 2 napos Fiald Trialon volt Cegléden. Az egyik napon 16 pontos KITÛNÕ minõsítést kapott, ezzel a nap legeredményesebb kutyája lett. Nagyon büszkék vagyunk rá és Juditra!!!


2010.04.18: Kalocsa CAC

A Kalocsa CAC kiállításon Iphigeneia/Rozi CAC és Fajtagyõztes lett (HFGY). Csépai István bírált. Gratulálunk neki és gazdájának, Ignácz Juditnak. Iphike/Rozi ezzel megszerezte a Show Champion címhez szükséges feltételeket.


2010.02.10: Iphigeneia/Rozi legfrissebb munkaeredménye

A hét végén Rozi Cegléden volt 2 napos Field Trialon. Nagyon szépen futott, és a versenyt 12 pontos Nagyon jó minõsítéssel zárta. A bírók: Gyárfás Marienne és Árvainé Gomora Klára voltak. Nagyon büszkék vagyunk Rozira, és gazdájára,felvezetõjére, Ignácz Juditra. Gratulálunk!!


2010.03.20: Jenny kiállításon

Jenny Israelben ismét kiállításon volt. Gazdája büszkeségére Israel Junior Championja lett. BOS, BB, BJ és JCAC eredményeket ért el. (HPJ,Fiatal Gyõztes,Fajtagyõztes és Junior Best of Show). Gratulálunk nekik!


2010.03.20: Luna gazdára talált

Luna a kis fekete foltos pointer lány gazdára talált egy kedves családnál. Nehéz volt tõle megválni, mert az 5 hét alatt amit nálunk töltött, nagyon bevéste magát szívünkbe kedveskedõ, ragaszkodó, vidám és jó természetével, de reméljük boldog lesz új családjával és kölcsönösen sok szeretetet adnak egymásnak.


2010.03.11: Luna,a pointerlány gazdára vár

Luna, a képeken látható kb másfél éves fekete foltos pointer kislány gazdát keres.Feltételezhetõen rossz elõélete ellenére Luna nagyon kedves, aranyos, barátságos, ragszkodó kutya. Kezelhetõ, jól lehet vele kommunikálni. A többi kutyával azonnal barátságos, nem tolakodó, nem is félõs. Erdõben, mezõn sípszóra, hívásra visszajött nekem, még a többi kutya után sem ment el. Autózást jól bírja. Élénk, mozgékony. Kertben is szeret, kicsit ugatós, „õrzi a házat”, de szeret bent lenni, éjszaka mindenképp bekívánkozik, a lakásban nyugodt, elfekszik a helyén, a kosarában. Szobatiszta. Nagyon jó, végleges helyet keresek neki, ahol szeretben, biztonságban élhet.


2010.02.15.: Molly/Polly gazdára talált

A mentett kislány, Molly (Polly) szeretõ gazdára,és három „kutyatesóra” talált. Reméljük boldog lesz új családja körében. Köszönet mindenkinek, aki segített abban, hogy neki is boldog kutyaélete lehessen egy biztonságos helyen, õt szeretõ emberek mellett.


2010.01.27: Ma 1 éves a J alom

Boldog szülinapot a J alom tagjainak : Jennynek, Jankának, Jim Bimnek és Jack Danielsnek!


2010.01.16: Boldog szülinapot Kellynek!

A Csillaghegyi Foltos kennel tiszteletbeli tagja, Garden Star’s Kelly Dancer ma 4 éves. Ezúton is kívánunk neki boldog szülinapot sok szeretettel!


2009.12.19: Jenny kiállításon

Jenny Tel Avivban kiállításon volt. Fiatal osztályban indult és nagyon szép eredményeket ért el. EXCELLENT, JCAC, BJ , CW és BOB lett (Kitûnõ I. Fiatal Gyõztes, Fajtagyõztes) és a Fiatal BIS körben 3. helyezést ért el. Nagyon büszkék vagyunk rá!

2009.12.13: 10 éves a Magyar Pointer Club

2009.december 12-én volt 10 éves a Magyar Pointer Club. Ezt az évfordulót a Budakeszi Arborétumban ünnepeltük meg. Bár nem voltunk túl sokan, a program nagyon jó volt és a hangulat emelkedett. Egy kutyás idegenvezetéses erdei séta nyitotta a napot az isteni forralt borozás és káposztás hasé után. Öröm volt látni a sok pointert,és persze a vizslát és az írszettert, ahogy rohangálnak a csodálatos,különleges fajtájú fák között. Utána már nyugodtan pihentek, amíg mi elfogyasztottuk a fantasztikus ebédet. Szász doktor elõadása érdekes témát vetett fel és egy kicsit más módon mutatta be a megtermékenyítést, mint az eddigi általunk ismert módszer. A vetítés, az emlékezés az alapító taggyûlésre, és az ezt követõ tombolázás kellõképpen oldotta a hangulatot. Kissé szomorúbb téma a mentett pointerek kérdése volt, amelyekbõl drámaian sok van az utóbbi idõben, de reméljük sikerül azok sorsát is elrendeznünk. Összességében azt hiszem, aki eljött, nem bánta meg, sõt egy felejthetetlen kutyás élménnyel lett gazdagabb. Ezúton köszönném meg azt is a klubnak és a résztvevõknek, hogy barátunkat és kutyáját szeretettel fogadták annak ellenére, hogy nem a klubunk tagja, és Kelly írszetter.


2009.11.29: Budapest Cacib

A két napos Budapest Cacib kiállításon november 28-án szombaton Izidor/Frodó Nyílt osztályban indult,CAC és res CACIB lett. Bírált Rui Oliviera Portugáliából. November 29-én szintén Nyílt osztályban Izidor/Frodó res CAC lett, Iron pedig CAC és res CACIB. Jack Daniels is indult Fiatal osztályban, õ KITÛNÕ minõsítéssel végzett. A bíró Ingeborg Bandel volt Dániából. Gratulálunk kölykeinknek és tulajdonosaiknak!


2009.10.27: Ma 10 hónapos a J alom

Nagyon boldog szülinapot kívánunk Jennynek,Jankának,Jack Danielsnek és Jim Beamnek sok sok szeretttel…Ma 10 hónapja születtek!!


2009.10.29: Bodza

Pár napja mentett pointer kislányt fogadott be kennelünk. Bodza kedves, ragaszkodó, szép kutya, és már gazdára is talált K.Eszterék személyében, akik nagy szeretettel fogadták.


2009.10.24: Cegléd-Field Trial

Október 24-25-én két napos Field Trial volt Cegléden. Kennelünkbõl Iphigeneia/Rozi indult. Árvainé Komora Klára és Molnár Zsolt voltak a bírók. Rozi CQN minõsítést kapott.


2009.10.18: Szentendre CAC

Iphigeneia/Rozi elõször indult Champion osztályban a szentendrei kiállításon. Kitûnõ I. CAC és Fajtagyõztes (HFGY) lett!! Bírált: Csépai István. ! Csak így tovább,Rozi!


2009.10.18: Csillaghegyi-Foltos Fickó – élt 16 és fél évet

Ma reggel egy hónap híján 16 és fél éves korában örökre elaludt Fickó a kosarában…Õ Cindy kölyke, Fedra alomtestvére volt..Minden nap láttuk õt, ahogy elsétál házunk elõtt gazdáival, nem múlasztva el, hogy benézzen, beköszönjön, mint aki tudja és soha nem felejti el, honnan jött…Gazdái, Eszter, Kati és Béla imádó szerettel vették körül, és most nem tudják elképzelni, hogy élnek majd nélküle…Szívem fájdalommal van tele, mikor rájuk nézek, ugyanakkor mélységes hálával, mert minden tenyésztõ ilyen szeretetben szeretné tudni kiskutyáit, mint amilyenben Fickónak része lehetett gazdái mellett. Köszönöm nekik. A következõ sorok Eszter egy pár hónappal ezelõtt nekem írott levelébõl vannak: „Néha elgondolkozom azon hogy mi lesz ha nem lesz nekem a kutyám?a kutyám aki többet jelent nekem mint bárki más.A kutyám aki ott van mellettem amikor jó vagy rossz vagyok,aki jön ha nevetek de akkor is ha sírok.A kutyám aki mellett felnõttem.A kutyám aki megtanított õszintén szeretni,örökre.Félek.Mert már te is tudod hogy hány éves az én csillagom és minden este azt kérem a Jó Istentõl hogy soha ne vegye el tõlem,bár tudom hogy ez nem lehetséges,de akkor sem tudom elfogadni a tudatot hogy Fickó nem lesz velem addig amig világ a világ.”


2009.10.11: Világkiállítás

A 2009.évi Világkiállítást Szlovákiában,Pozsonyban tartották. Szombaton Klubkiállítás volt,ahol Izidor/Frodó KitûnõI. CAC és Klubgyõztes lett. Vasárnap a Világkiállításon Nyílt osztályban Kitûnõ III.helyezést ért el. Iphigeneia/Rozi Munka osztályban indult és Kitûnõ II.azaz res CAC minõsítést kapott. Carla Molinari (P) volt a bíró. Nagyon büszkék vagyunk az I alom két kutyájára és gratulálunk a tulajdonosaknak, Rédey Péternek és Ignácz Juditnak.


2009.10.03: Tulln CACIB

Iphigeneia/Rozi Ausztriában a Tulln CACIB-on Munka osztályban indult. CACA eredményt ért el. Bírált Sigrid Jarmer (A). Gratulálunk!


2009.10.02: Komárom CACIB

A 3 napos Komárom CACIB elsõ napján Ammily Champion osztályban indult, resCAC lett. Jim Beam a kölyök osztályban nagyon szép bírálatot és Nagyon ígéretes minõsítést kapott, Iron pedig Nyílt osztályban Kitûnõ lett. Kennelünk tiszteletbeli tagja, Kelly, az írszetter, Nyílt osztályban CAC eredményt ért el! A bíró Gyárfás Marianne volt.


2009.09.13: Kecskemét CACIB

A szeptember 12-13-án tartott két napos CACIB kiállítás mindkét napján indult Iphigeneia/Rozi Munkaosztályban. Mindkét napon CAC és CACIB eredményeket ért el . Szombaton Erdõs László, vasárnap Eppel János bírált. Ezzel az eredményével Rozi már szombaton megszerezte a HCH (Hungaria Champion) címet! Nagyon büszkék vagyunk rá és gazdijára, Ignácz Juditra.


2009.09.06: Mosonmagyaróvári MKSZ Kutyakiállítás

Iron vasárnap Nyílt osztályban indult az óvári kiállításon. Kitûnõ I. CAC és HFGY (Fajtagyõztes) lett. Gratulálunk neki és gazdájának, Németh Kolosnak.


2009.08.30: Debrecen CACIB

A hét végén Debrecenben volt két napos CACIB kiállítás. Az elsõ napon, augusztus 29-én szombaton Iphigeneia/Rozi indult Nyílt osztályban és CAC,CACIB eredményeket ért el . Dorota Witkowska volt a bíró Lengyelországból. A második napon, augusztus 30-án vasárnap Izabella/Szellõ nevezett Nyílt osztályba. Õ is CAC és CACIB minõsítéseket kapott. Ekkor Petru Muntean volt a bíró Romániából. Nagyon nagy szeretettel és büszkeséggel gratulálunk mindkét „gyermekünknek” és gazdáiknak is. Ezúton szeretném megköszönni mind Rozi gazdijának, Ignácz Juditnak, mind Szellõcske gazdájának, Joó Tamásnak azt a sok gondoskodást, foglalkozást, odafigyelést és a sok ráfordított idõt és energiát amivel elérték azt, hogy ez a két kutyalány ennyire eredményes legyen!!


2009.08.30: Ammily ma 5 éves

Ammily ma 5 éves.Ez alkalomból kirándult a Burok völgyben Királyszállásnál a Keleti Bakonyban, kapott egy lekváros mogyorókrémes tejszínhabos szülinapi tortát és egy zacskó csokis csontocskát, meg más finomságokat. Boldog szülinapot, Ammily!

2009.08.22: Iphigeneia/Rozi legfrissebb eredményei

Augusztus 14, Ausztria, Burgenland:Field Trial Rozi DERBY SOLO kategóriában indult, ahol elsõ helyezést kapott, jó minõsítéssel Bírók: Otto Kopitsch (A) és Peter Bahlke (NL) Augusztus 15, Ausztria – Klubkiállítás: KLOSTER MARIENBERG-ben Rozi Munkaosztályban indult:Kitûnõ I, CACA minõsítést kapott. Bíró: Marina Bengtsson, (SWE) Augusztus 22 – Balassagyarmat CAC Rozi Nyílt osztályban indult: CAC, HFGY eredményt ért el. Bíró: Dr Kollonay László Gratulálunk Iphi/Rozinak és gazdájának,Ignácz Juditnak!!


2009.07.27: Ma 6 hónapos a „J” alom

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.


2009.07.18: Szombathely CACIB – Oberwart

A szombathelyi kiállításon Izabella/Szellõ Nyílt osztályban indult és CAC eredményt ért el. Bírált Rui Oliviera Portugáliából. Szellõ az Oberwart Kutyakiállításon szintén indult, ezúttal Munka osztályban nyert CACA címet. Iphigeneia/Rozi ugyanekkor Nyílt osztályban res CACA eredményt ért el. Gratulálunk nekik és gazdáiknak!!


2009.06.21: Székesfehérvár CACIB

Június 20-án szombaton a Székesfehérvár CACIB-on Izabella /Szellõ Nyílt osztályban CAC lett, Iphigeneia/Rozi pedig Munka osztályban CAC, CACIB és Fajtagyõztes (HFGY) . Czeglédi Attila volt a bíró. 21-én vasárnap Iphigeneia/Rozi Nyílt osztályban CAC és res CACIB, Izabella/Szellõ pedig Munka osztályban CAC és CACIB helyezéseket ért el .Ezen a napon Miklós Levente bírált. Mindkét kutyánkra és gazdáikra nagyon büszkék vagyunk!


2009.06.14: Kaposvár CAC Vadászkutya kiállítás

A Kaposvári Vadászkutya kiállításon izabella /Szellõ CAC lett. Bírált Bogdán Imre. Gratulálunk!


2009.05.19: Az „F” alom ma 16 éve született

Kennelünk „F” alomja 16 évvel ezelõtt született Cindytõl ezen a napon. Ez azt jelenti, hogy imádott kutyánk, Fedra ma lenne 16 éves. Raáb Zoliék (jelenleg Jim Beam gazdája) Fridája úgy szintén,és a többiek, Frédi, Fanni,és a testvéreik. Fickó pedig ma ünnepli 16. születésnapját, Weller Kati és Kramarics Eszter tulajdonában, végtelen szeretetében és gondoskodásában, amit nagyon-nagyon hálásan köszönünk nekik és Fickóra sok szeretettel és büszkeséggel gondolunk. Reméljük még sokáig láthatjuk nap mint nap erre sétálni kockás kapucnis kabátkájában.


2009.05.17: Budapest CACIB

Május 16-án szombaton a Budapest CACIB elsõ napján Izabella/Szellõ Nyílt osztályban CAC és CACIB lett, Iphigeneia/Rozi pedig res CAC és res CACIB. Gyárfás Marianne volt a bíró. 17-én vasárnap, a kiállítás második napján Iphigeneia/Rozi ismét indult,ezúttal Munka osztályban és CAC eredménnyel végzett. Ezen a napon Erdõs László bírált. Gratulálunk mindkét kutyánknak és tulajdonosaiknak!


2009.05.13: Az I alom ma 2 éves

Nagyon boldog születésnapot kívánunk az I alom összes tagjának, Izabella/Szellõnek, Iphigeneia/Rozinak, Ironnak, Izidor/Frodónak, Ivánnak és Igornak. Egyben szeretettel gondolunk az alom hetedik tagjára, Irisz/Felice-re aki már sajnos nem lehet köztük.


2009.05.09: Klubkiállítás-Lovasberény

A Magyar Pointer Club Klubkiállítása szombaton volt megrendezve a lovasberényi Diós tanyán, nagyon szép környezetben. A Csillaghegyi-Foltos kennel tagjai is nagy létszámban neveztek. A mezõny erõs volt, mint ahogy az ilyen kiállításokon lenni szokott. A bíró Mrs. Geraldine O’Driscoll volt Angliából. Ammily Champion osztályban szép bírálatot és Kitûnõ III. helyezést kapott. Izabella/Szellõ Munka osztályban, Izidor/Frodó Növendék osztályban gyõzött, azaz CAC lett. Iphigeneia/Rozi Növendék osztályban Kitûnõ III. helyezést ért el. A kicsik, azaz a J alom majdnem teljes létszámban indult a Bébi osztályban. Jim Beam lett a Legszebb Bébi kan, azaz Nagyon ígéretes I. minõsítést kapott, Jack Daniels pedig Nagyon ígéretes II.lett. Jenny a szukák között Nagyon ígéretes III. helyezést ért el és szintén nagyon szép bírálatot kapott.Munkában elért eredményeiért külön díjat kapott Iphigeneia/Rozi és Izabella/Szellõ is. Irisz/Felice, aki már sajnos nem lehetett velünk, szintén megkapta munkájáért az elismerést egy emlékplakett és különdíj formájában. Köszönjük a részvételt minden tulajdonosunknak!


2009.05.03: Nagylengyel CAC

Vasárnap Zalaegerszegen Növendék osztályban Izabella/Szellõ CAC és Fajtagyõztes (HFGY) lett. Bírált Kollonay László. Gratulálunk neki,és gazdájának, aki egyben felvezetõje, Joó Tamásnak.


2009.04.26: Field Trial és Tenyészvizsga Cecén

Szombaton Cecén Field Trial és Tenyészvizsga volt. A Field Trial Derbyn Izabella/Szellõ ismét nagyon szépen szerepelt, tulajdonosával és vezetõjével, Joó Tamással, ezúttal 15 pontot, Nagyon jó minõsítést kapott és ezzel õ volt a nap legjobb indulója. Iphi/Rozi a Field Trial egyéni osztályában indult, szintén szépen szerepelt, viszont elfutott egy fürj után a végén így minõsítést nem kapott. Iron ugyanekkor sikeres Tenyésszemlét és Tenyészvizsgát tett (79 pont).

A vasárnapi Field Trialon felnõtt osztályban Izabella / Szellõ 7, Iphi / Rozi 5,5 pontot kapott. Mindketten Jó minõsítést értek el. Ezzel megszerezték a munkavizsgát. Nagyon büszkék vagyunk rájuk.


2009.04.19: Makó CAC

Vasárnap a Makó CAC kiállításon Izabella/Szellõ Növendék osztályban CAC és Fajtagyõztes (HFGY) lett. Bírált Erdõs László. Gratulálunk!!


2009.04.14: Tizenegy hetesek a kölykök

Kennelünkben már csak Jenny van velünk, aki Izraelbe utazik majd leendõ gazdáihoz, akik nagyon várják már. Még egy hónapot velünk lesz megszínesítve ezzel mindennapjainkat bájával, kedvességével, mozgékonyságával. A többi kölyök már gazdáinál van. Jim Beam március 30-án hagyta el a kennelt, most Ágfalván él gazdáival, akik Frida kutyánk tulajdonosai is voltak, Jankáért 31-én jött gazdája Ausztriából, ahol vele és a 10 éves pointerrel, Anjával él nagyon bensõséges és mozgalmas életet, Jack Daniels pedig április 9-én ment el hogy egy négy tagú kisgyermekes család kiskutyája legyen egy retriever és egy terrier mellett Szovákiában.


2009.04.14: Az elmúlt hetek kiállítási és munkaeredményei

Április 4-5-én két napos Field Trial volt Dabason.Bírált Molnár Zsolt és Dr Herger László.Izabella/Szellõ és Iphi/Rozi is indult.Bár nem kaptak pontot,mindkét kislány nagyon jól futott..

Április 5-én Iron a Pápa CAC kiállításon Nyílt osztályban CAC lett. Bírált Nagy István.

Április 12-én a Szilvásvárad CACIB-on Iphi/Rozi Nyílt osztályban res CAC lett, Izabella/Szellõ pedig Növendék osztályban Kitûnõ III. Bírált Colin Mckay (GB).

Április 13.án aSzilvásvárad Vadászkutya CAC-on Iphi/rozi CAC és HFGY (Fajtagyõztes) lett. Bírált Ole Staunskjaer (DK).


2009-03.26: Viki hat éves

Szeretettel köszöntjük születésnapján Vikit , kennelünk örökbefogadott kutyáját 6. születésnapján! Nagyon örülünk, hogy velünk van és Ammilyvel, akivel elválaszthatatlanok érkezése percétõl. Nagyon ragaszkodnak egymáshoz, és Viki hozzánk is borzasztóan kötõdik, a Csillaghegyi-Foltos Kennel megbecsült tagja õ is és hálásak vagyunk, hogy a sors (Evelinen és a MPC-on keresztül) hozzánk vezérelte, valamint Áginak is, akitõl Viki származik.


2009.03.24: Nyolc hetesek a kölykök

A kölykök elmúltak 8 hetesek, megkapták elsõ, parvo elleni védõoltásukat, három féreghajtáson túl vannak..Nagyon jól esznek, nagyok, elvenek, játékosak és a konyhát, ahol laknak, már félig szétdúlták..Imádni valóak, kedvesek. Janka igazi kis ördög, mindenhova felmászik,ugrál, izgága, játékos, ragszkodó, bújós..Jenny egy kis eleven, játékos tündér, aki nagyon kötõdik hozzánk és mindenhol õ az elsõ..Jim a legnagyobb, legerõsebb, ezt érvényesíti is testvéreinél, nyalós, bújós, ölbe kéredzkedõ.. Jack a bölcs, elgondolkodó, a legnyugodtabb, hízelgõ, kedves. Mindegyik szeretõ gazdira talált, akik már nagyon várják õket.


2009.02.24: Négy hetesek a kölykök

Ma négy hetesek a kölykök. Nagyok és erõsek, Jim Beam 3200 g, Janka 3000 g, Jack Daniels 2950 g és Jenny 2900 g. Már nem csak alszanak és esznek, hanem játszanak is és elkezdték felfedezni a világot. Mindent megszaglásznak, megnyalnak, mindenre rácsodálkoznak. Már nem csak látnak, de hallanak is, figyelnek a hangunkra, reagálnak a zajokra. A ládából ki tudnak jönni és a helyükre is tudnak menni, kijárnak pisilni, kakilni. Már nõ a foguk, kijöttek a pici foltjaik is. Képek folyamatosan frissítve a Galéria J alom oldalán és a Kennelképek 2008-tól oldalon is.


2009.02.10: Két hetesek a kölykök

Ma két hetesek a kölykök. Születésnapjuk alkalmából mindannyian kinyitották a szemüket. Ma volt az elsõ féreghajtásuk is. Nagyon óriásiak: Jim Beam 1740g ; Janka 1670 g ; Jessy 1640g ; Jack Daniels 1560g. Ammily is jól van, nagyon gondosan látja el õket. Új képek folyamatoan a Galériában a J alomnál és a Képek a kennel életébõl 2008-tól oldalon.


2009.01.28: Megérkezett a „J” alom

2009. január 27-én megszületett a „J” alom. Jenny fekete foltos kislány, Jim Beam sárga foltos fiú, Jack Daniels barna foltos fiú, és Janka a sárga foltos lány. Fényképeik megtekinthetõk a galériában a „J” alomnál.


2008.12.21: Derby Kutyakiállítás, Budapest

Vasárnap a Derby kiállításon Izidor/Frodó Nyílt osztályban CAC -ot kapott, Iphigeneia/Rozi Növendék osztályban indult, CAC és Derby Gyõztes eredményt ért el, Iron pedig szintén Növendék osztályban CAC, Derby Gyõztes, Fajtagyõztes (BOB), és Fajtacsoport Gyõztes (BOG) lett. Bírált: Stefan Sinko (Szlovákia). Nagyon boldogok és büszkék vagyunk és gratulálunk tulajdonosaiknak! Izabella/Szellõ nevezése ellenére sajnos betegség miatt nem vehetett részt a versenyen.


2008.11.28: Felice

2008. november 26-án az esti órákban az életéért folytatott küzdelemben Felice (Csillaghegyi-Foltos Írisz) alul maradt, mélységes ûrt hagyva ezzel gazdája, Fanni szívében és a Csillaghegyi-Foltos kennelben egyaránt. Felice magában hordozta fajtája összes csodálatos tulajdonságát, nem csak szép és kedves volt, hanem a mezõn is fantasztikusan dolgozott. Másfél éves korára megszerezte a munkavizsgát és a Hungaria Champion címet is, mintha tudta volna, hogy sietnie kell, mert a sors nem szánt neki hosszú idõt. Mint egy fényes kis üstökös az égbolton, úgy cikázott át az életen, fényt és melegséget hozva, és nyomot égetve mindenki szívébe, aki szerette õt.


2008.11.23: Gyógyulj meg,Felice!

Irisz/Felice-t november 7-én egy szokásos délutáni futkározás alkalmával rettenetes baleset érte, melynek következtében nyaki- és tüdõsérülést szenvedett. Két mûtéten és rengeteg kezelésen esett át. (Köszönet és hála érte orvosainak.) Mindez nem lehetett volna sikeres gazdája, V. Fanni nélkül, aki hitével, kitartásával, erõt adó biztatásával egész idõ alatt minden pillanatban annak élt, hogy Felice felépüljön. Meggyõzõdésem, hogy „kislányunk” ebbõl a hatalmas szeretetbõl merített erõt, és így csodálatra méltó, fantasztikus küzdelmet folytatott és folytat életéért, elképesztõ élni akarással. Mindkettõjük elõtt meghatottan hajtunk fejet!

2008.10.19: Szentes CAC

A mai kiállításon Izabella/Szellõ Fiatal osztályban HPJ, Best Junior és Fajtagyõztes (BOB) lett. Bírált Szabó Sándor. Gratulálunk tulajdonosának és felvezetõjének, Joó Tamásnak, és nagyon büszkék vagyunk Szellõcskére és gazdájára is.


2008.10.13: Field Trial – Cece

A hétvégén kétnapos Field Trialt tartottak Cecén. Az I alom négy kölyke is indult a Derbyn, Iphi/Rozi, Izabella/Szellõ, Izidor/Frodó, Irisz/Felice. Bár minõsítés csak Írisz/Felice szerzett, „Nagyon jó”t kapott, mindenki nagyon jól szerepelt. Werner Jost és dr Herger László bírált. Írisz/Felice-t beválasztották abba a magyar pointer csapatba is, akik a Vizsla Világbajnokságra utaznak a jövõ hét végén.


2008.10.04: Klubkiállítás

Szombaton a klubkiállításon Mrs Susan Brophy bírált Írországból. Irisz/Felice Növendék osztályban ismét CAC lett, ezzel megszerezte a Hungaria Champion címet! Izidor/Frodó Növendék osztályban CAC, Fiatal osztályban Iron Kitûnõ III., Iphigeneia/Rozi Kitûnõ IV., Izabella/Szellõ pedig Kitûnõ V. eredményt ért el. Iphigeneia/Rozi, Izidor/Frodó és Irisz/Felice Magyar Pointer Club külön díját kapták 2007-ben munkában elért eredményeikért. Ammily és a kölykök pedig a BiS körben az utódcsoportok versenyén 2. helyezést értek el, azaz res Best Progeny Group minõsítést kaptak. Ezúton szeretném megköszönni a gazdiknak, hogy hordják õket kiállításra és fontos szerepet szánnak életükben a munkában elért teljesítményeknek is, és azt a sok szeretetet és gondoskodást, amit kölykeinknek adtak az elmúlt 14 és fél hónapban, és hogy tartják a rendszeres kapcsolatot nemcsak velem, de egymással is.. Minden tenyésztõ álma egy ilyen gazda-csapat ami az I alomnál összejött, és nagyon hálás vagyok ezért nekik. Köszönöm!


2008.10.03: Európa Kutyakiállítás

Az Európa Kiállításon Ammilyn kívül az I alomból öt kölyök is indult, és apjuk, Monty is. Ammily Champion osztályban Kitûnõ III. helyezést ért el. Iron Fiatal Európa Gyõztes, Iphigeneia/Rozi Fiatal osztályban Kitûnõ II, Izabella/Szellõ pedig Kitûnõ III. lett. Izidor /Frodó Növendék osztályban indult és ott Kitûnõ II-t kapott, Irisz/Felice pedig szintén Növendék osztályban CAC lett, valamint res CACIB, és ezzel res Európa Gyõztes. Monty Champion osztályban 3. helyen végzett. Bírált: Frank Kane (GB) Nagyon büszkék vagyunk az egész társaságra és gazdáikra a kiváló eredményekért!


2008.09.14: Field Trial-Cece

A 2008.szeptember 13-14-én Cecén megtartott Field Trialon kennelünk I alomjából négy kölykünk is indult, Irisz/Felice, Izabella/Szellõ, Iphigeneia/Rozi és Izidor/Frodó. Köszönjük tulajdonosaiknak, hogy lehetõséget adnak nekik, hogy ne csak a kiállításokon mutathassák meg szépségüket, hanem a Field Trialokon is azt, hogy munkavégzésre is kiválóan alkalmasak. 13-án szombaton Izabella/Szellõ CQN (Certificat de Qualités Naturelles) minõsítést kapott . 14-én vasárnap Irisz/Felice jó minõsítéssel végzett ( 8 pont), ezzel megszerezte a Munkavizsgát .


2008.09.07: Kecskemét CAC

Vasárnap a kecskeméti kiállításon két kennelsiker is született. Iphigeneia/Rozi Növendék osztályban CAC lett, Irisz/Felice pedig Fiatal osztályban HPJ és Best Junior ! Bírált Czeglédi Attila.


2008.08.30: Debrecen CACIB

Iphigeneia/Rozi a Debrecen Cacibon növendék osztályban indult. CAC, CACIB és HFGY (Fajtagyõztes) lett. Bírált Christian Vintu Romániából. Nagyon büszkék vagyunk rá, és gratulálunk tulajdonosának, Ignácz Juditnak.


2008.08.30: Ammily ma 4 éves

Kennelünk „Hercegnõje”, Ammily a mai napon 4 éves lett. Boldog születésnapot, Ammily!! Már egy hete újra itthon van Ammily és Viki, akik 3 hétig a Balatonnál nyaraltak.Sokat sétáltak, játszottak Kellyvel, az írszetterrel együtt, és ültek a gazdi lábánál illetve ölében vagy heverésztek mellette, ágyon – ágy mellett, naphosszat. Fotók hamarosan a Galériában a kenneltörténetes képeknél.


2008.07.26: Debrecen Éjszakai CAC

A Debreceni Éjszakai CAC kiállításon Fiatal Osztályban Iphigeneia/Rozi HPJ lett . Kardos Vilmos bírált. Ezzel az eredménnyel Iphi/Rozi teljesítette a Hungaria Junior Champon feltételeit. Gratulálunk tulajdonosának, Ignácz Juditnak.


2008.07.26: Rétimajor – „Pointeres találkozó”

Szombaton a Rétimajorban a Magyar Pointer Klub szervezésében 15 pointer, és néhány vizsla és szetter nagyon jó hangulatú találkozója zajlott. Délelõtt Gyárfás Marianne tartott közérthetõ és érdekes elõadást a Field Trial-lel kapcsolatos kérdésekrõl. Délután a tavaknál közös séta, vizi munka bemutató és gyakorlás volt a kutyákkal. Viki és Ammily nagyon élvezték velünk együtt ezt a napot. Köszönjük a lehetõségét! Külön öröm volt számunkra, hogy Ammily kölykeibõl hárman is jelen voltak, Irisz/Felice, Izabella/Szellõ és Iron, gazdáikkal együtt, akiknek külön köszönet ezért. Meg kell említenünk kennelünk látogatását az Assisi kennelnél, ami kedves színfoltja volt szintén e napnak.


2008.07.20: Szombathely Cacib

Az „I” alom két kislánya is indult a Szombathely Cacib kiállításon Fiatal osztályban. Piotr Krol bírált Lengyelországból. Irisz/Felice HPJ és Best Junior lett, Izabella/Szellõ pedig Kitûnõ II. helyezést ért el. Büszkék vagyunk mindkettõjükre.


2008.06.22: Kaposvár-Vadászkutya Cac

A Vadászkutya Kiállításon Iron Fiatal osztályban HPJ és Best Junior lett. Bírált:Karlo Bala Szerbiából.


2008.06.22: Újdonságok a Honlapon és köszönet

Örömmel értesítek mindenkit, hogy végre megnyílik a VENDÉGOLDAL, lehet írni üzeneteket, észrevételeket, szintén „él” az ALMOK oldal is, ahol összes kennelünkben született kölykünk felsorolása látható,ezen kívül sok új kép került a GALÉRIÁBA a kölykös, kiállításos és kenneltörténetes oldalakra fõleg, a KUTYÁK ikonképei pedig mindegyik kutyánkhoz felkerültek. Köszönet és hála érte Sipinek, aki nélkül a honlap nem készült volna el, és Dininek, akinek szintén sok munkája fekszik benne, többek között ezek a mostani újítások is.


2008.06.14: Pécs Cacib

A Pécsi Cacibon Irisz-Felice Fiatal osztályban KITÛNÕ II. helyezést ért el, Iphigeneia-Rozi pedig KITÛNÕ IV. lett . Bírált Rui Oliviera Portugáliából.


2008.06.01: Székesfehérvár CAC

A Székesfehérvár CAC kiállításon Iron HPJ, Best Junior, és Fajtagyõztes (BOB) lett. Bírált Erdõs László. Ezzel az eredményével Iron teljesítette a Hungaria Junior Champion cím megszerzésének feltételeit. Gratulálunk!!


2008.05.11: Budapest Cacib

A hétvégi kiállításon május 10-én Budapesten Iron Fiatal osztályban HPJ-t szerzett. Bírált Kollonay László. Iphigenia-Rozi május 11–én szintén HPJ-vel végzett. A bíró dr.Lucian Pipas volt Romániából. Mindkettõjükre nagyon büszkék vagyunk!


2008.05.4.: Munkaeredmények

A május 3-án és 4-én megtartott Field Trialon az I alom tagjai nagyon szépen szerepeltek. Szombaton Iphigeneia-Rozi „Jó” minõsítést kapott, ezen kívül 93 pontos „Kitûnõ” eredményû Képességvizsgát tett. Vasárnap Irisz-Felice „Nagyon jó” , Izidor-Frodó „Jó” minõsítéssel végzett. Apjuk, Monty, „Jó” és „Nagyon jó” minõsítéseivel elérte a Munkavizsga megszerzéséhez szükséges pontokat valamint mindezzel megszerezte a Hungaria champion címet és a és Nemzetközi szépségchampionátust (Int.ch). Gratulálunk az eredményekhez!


2008.04.26: Miskolc Cacib

Iphigeneia/Rozi élete elsõ kiállításán a Miskolc Cacib-on Fiatal osztályban HPJ, Fiatal Gyõztes és Fajtagyõztes lett. Bírált Gyárfás Marianne. Gratulálunk tulajdonosának, Ignácz Juditnak. Nagyon büszkék vagyunk rád, Iphike!!


2008.04.20: Monty munkaeredménye

Monty,az I alom apakutyája vasárnap egy Szlovákiában megrendezett Field Trialon vett részt. Nagyon jó minõsítést kapott. Gratulálunk gazdájának, Verebély Fanninak.


2008.04.20: Sárvár CAC

A Sárvár CAC kiállításon IRON Fiatal osztályban indult, HPJ-t kapott. Bírált: Erdõs László. Gratulálunk tulajdonosainak, Németh Kolosnak és Forró Zsuzskának. Ammily Champion osztályban CAC lett. Kennelünk „védence”, Kelly, az ír szetter Nyílt osztályban Fajtagyõztes eredményt ért el. Nagyon büszkék vagyunk rá. Képek hamarosan a Galéria kiállításos oldalain láthatók.


2008.04.06: Felice elsõ munkaeredménye

Irisz/Felice vasárnap a Field Trial Derbyn indult és 11 hónapos korát meghazudtolva gyönyörûen teljesített. „Nagyon jó” minõsítést kapott . Ugyanezen a napon teljesítette a Tenyészvizsgát Kitûnõ eredménnyel, 97 pontot ért el . Gratulálunk tulajdonosának, Verebély Fanninak, és nagyon büszkék vagyunk rá!


2008.03.07: Angliai Crufts Kiállítás

A magyar pointeres csapat fantasztikusan szerepelt az Angliában 2008.március 7-én megrendezett Crufts kiállításon. Közöttük volt a kennel I alomjának apa kutyája, Ch Crookrise Monty’s Theme (Tul.: Verebély Fanni), aki Open dog: 3.helyezést ért el. Gratulálunk neki és a Sáregresi kutyáknak, Luca-nak és Casanovának (Tul.:Gyárfás Marianne) és a Pawprint Kennel Borsijának (Tul.: Pataki Juli), és nagyon büszkék vagyunk rájuk!!


2008.01.13: Frida

Csillaghegyi-Foltos Frida nincs többé ( (14 és fél évet élt) ) ! Nagyon fog hiányozni nagyszerû gazdáinak, akiknek sok köszönet a sok évi gondoskodásért és szeretetért, amit nyújtottak neki.


2007.12.16: Champion kiállítás

AMMILY elsõ lett a szukák között a Champion kiállításon, így a 2007. ÉV CHAMPIONJA lett. Bírált Paul Stanton Svédországból.


2007.10.20: Kiállítás

A Budapest Cacib kiállításon IRISZ-FELICE Baby Osztályban indult és Nagyon ígéretes minõsítést kapott, Monty,az alom apakutyája pedig Gyõztes Osztályban CAC, CACIB lett. Gratulálálunk gazdájuknak és büszkék vagyunk rájuk.


2007.10.14: Szentendre CAC

Vasárnap a Szentendre CAC kiállításon AMMILY Champion Osztályban CAC és Fajtagyõztes lett. IRON Baby Osztályban Nagyon Ígéretes minõsítést kapott. Bíró: Szabó Sándor.


2007.10.08: Gino

Csillaghegyi-Foltos Gino (élt 12 és fél évet) örökre eltávozott… Köszönet gazdájának a sok szeretért, és gondoskodásért, amit adott Neki.


2007.09.01: Az „I” alom elsõ kupája

A hét végén a kaposvári kutyakiállításon Irisz/Felice a Bébi Best In Show körben 2.helyezést ért el. Nagyon büszkék vagyunk rá!!

2007.08.06: Iron még gazdára vár.

A kölykök jól érzik magukat új gazdáiknál. Iron még a kennelben él és gazdára vár. Nagyon kedves, tanulékony, játékos. Szeret úszni a tóban, szaladgálni az erdõben. Jó képességû, ígéretes kölyök.


2007.05.29: Klubkiállítás,Bp Cacib

A hét végén a Budapest Cacib Kiállításon a Csillaghegyi-Foltos Kennel legújabb, I alomjának apa kutyája, HSCH Crookrise Monty’s Theme CAC,CACIB és FAJTAGYÕZTES lett , a hétfõi Klubkiállításon pedig Res CAC eredményt ért el .


2007.05.13: Megszülettek a kölykök!

Május 13-án hét kölyök született: három lány és négy fiú. Információ a KÖLYÖK oldalon található. Képek a GALÉRIA I alom oldalán tekinthetõk meg!


2007.04.8.: Ammily megszerezte a Hungária Show Champion címet

Ammily 2007.04.8-án a Szilvásvárad Cacib Kiállításon CAC és Res Cacib lett. Bírált Sean Delmar (Írország). Ezzel az eredménnyel Ammily teljesítette a Hungária Show Champion cím eléréséhez szükséges feltételeket. Ugyanezen a napon a Csillaghegyi -Foltos kennel születendõ alomjának apa kutyája, Monty is HSCH címet ért el.


2007.05…: Kölykök

A Csillaghegyi-Foltos kennelbõl az alábbi párosításból május közepén kölykök (mind a négy színben) várhatók:

Apa/Sire: HSCH Crookrise Monty?s Theme
/AM CH Bookstor Robert Frost x Crookrise Gill/

 

Kiállítási eredmények :
2X HPJ, 10XCAC, 3XBOB, 3XCACIB
Közép-Kelet-Európa kupa: CAC, CACIB, BOB, R.BOG
Tulln Bundessieger : CACA, CACIB
Poznan Világkiállítás Dogshow: CAC
Tenyész-szemle
Tenyészvizsgán kiválóan megfelelt test: Excellent
HD mentes
Tulajdonos: Verebély Fanni

Anya: HSCH Ammily Europos Mitas
/WCH, Multi-CH Sáregresi Speedy Showman x Multi-CH Bea Aquila Bojnice/

 

Kiállítási eredmények:
2XHPJ, 7XCAC, 3XCACIB, BOB
Közép-Kelet-Európa kupa: CAC, CACIB
Magyar Nagydíj: CAC, CACIB
Tenyész-szemle
Tenyészvizsgán kiválóan megfelelt
HD mentes/enyhe
Tulajdonos: Feketéné Brandenburg Katalin