Csillaghegyi-Foltos Cindy

Csillaghegyi – Foltos Cindy (1989. június 16.-2004. január 18.) barna foltos szuka


A következõ megemlékezés a 2004. évi tavaszi Pointer Újság számára készült:

2004.január 18-án este 3/4 10óta Cindy nincs többé. 14 és fél évet élt. Mindig a mi kutyánk volt. Nálunk született a Csillaghegyi-Foltos Kennelben Anka kölykeként. Rögtön őt választottuk ki az alomból, ő lett a mi barna foltos Cindykénk. Szerette az egész családot, de értem különsen rajongott.Vékony, törékeny testalkatú volt, finom mozgású, kényes, mint egy hercegnő. Szinte megszólalt, nagyon érzékeny volt és hihetetlenül intelligens és bölcs. Nem volt túl engedelmes, sőt, makacs és önfejű volt, de a kedvemért sok mindent megtett. Nem volt alázatos, önérzetes annál inkább. Iszonyatosan nagy akaraterővel rendelkezett, és határtalan kitartással. Talán ennek köszönhetjük azt is, hogy nyári gyengélkedéséből még felépült, meg ragaszkodásának, ami hozzánk meg az élethez kötötte.
Küzdött most is élete utolsó pillanatáig, de sajnos ezúttal nem győzhetett, s így mi sem. Nem szaladhat többé mellettünk a bakonyi túrákon, az ismerős kanyarokban sem bukkan fel visszafelé rohanva, hogy ” kérdezze” : Jöttök már? Nem vadászhat többé békákra a balatoni kis tóban, ahol annyira szeretett. Nem bújhat többé össze kölykével, Fedrával, aki még most is keresi őt. Nem dughatja fejét az ölünkbe, nem simogathatjuk selymes szőrét…Nem tudom, hogy tudjuk majd elviselni hiányát…Remélem ő is olyan boldog volt, hogy a mi kutyánk lehetett, mint amilyen szerencsésnek én érzem magam, amiért ilyen kutyám volt.

KÖLYKÖK

„F” alom
2 barna foltos,1 sárga foltos,1 fekete foltos fiú, 1 barna foltos,1sárga foltos,1 fekete foltos lány
Születtek: 1993. május 19.
Apa: Blaha-dombi Apor (sárga foltos)
„G”alom
1 barna és 1 sárga foltos fiú,1 barna foltos és 2 fekete foltos lány
Születtek: 1995. június 11.
Apa: Római-parti Vadász Adonisz (fekete foltos)

KIÁLLÍTÁSOK
1990. Tatabánya Bíró: Kardos Vilmos Fiatal osztály Kitűnő
1991. Nagyvázsony Bíró: Dr. Balogh Zsuzsa Nyílt osztály Kitűnő II.
1993. Budapest Bíró: Dr. Simonffy Miklós Tenyésszemle :Tenyészthetõ
2001. Budapest Klubkiállítás Bíró: Will Hochstenbach/Hollandia Veterán osztály Kitûnõ

Bírálat szövege (klubkiállítás):
Nagyon kedves típus. Szép szukás fej, szép hosszú nyak, kitûnõ szögellés. Nagyon szép mellkas, megfelelõ csontozat, korához képest kitûnõ mozgás.


Cindy galériája

Törzskönyv